25 Mart 2015 Çarşamba

KIRMIZI MEYVELİ ŞARLOT...

 Meyveli pastalar favorimdir hele kırmızı meyveli olursa tadından yenmez...
bazen pasta yapmak isteriz de pişirmek pek zor gelir şöyle karıştırıp hemen şip şak hazırlanacak afilli bir pasta olsa dersiniz işte bu tam istediğiniz gibi bir pasta ..
   Malzemeler. ..
2 paketten biraz fazla kedidili  bisküvi...    
2 paket krem şanti.
1 su bardağı süt.
2 yumurta akı.
100 gr şeker.
 2 yemek kaşığı toz jelatin.
Çeyrek Türk kahvesi fincanı su.
200 ger frambuaz..
Krema haricinde kullanmak için...
200 gr frambuaz.
200 gr böğürtlen.
200 gr vişne.

üzeri için...
200 gr vişne suyu
1 paket meyveli sos.
1 yemek kaşığı toz jelatin. .
 Öncelikle frambuazları ocağa koyun pişirin püre haline getirin..

jelatini üzerine çıkacak kadar az bir su ile ıslatın ve sıcak frambuazlarla karıştırın. .

 2 yumurta beyazını şekerin üçte biriyle kar olana kadar çırpın..

Kalan şekeri su ile birlikte kaynatın..

Kaynayan suyu incecik ip gibi yumurta akının içine akıtarak yumurta aklarını çırpmaya devam edin iyice koyulaşan akları bir kenara alın..

Süt ve krem şantiyi çırpın sonra aklarla kremayı karıştırın çırpın...

Son olarak frambuaz püresini krema ile karıştırın artık şarlot kremamız hazır...
26 cm kelepçeli kalıp ya da çemberi pasta servis tabağının üzerine yerleştirin..
Kedi dili bisküvilerin bir tarafını süte batırın ve ıslattığınız yönü iç tarafa gelecek şekilde çemberin içine dizin...
Tabana da süte batırıp çıkardığınız bisküvileri dizin..
Bisküvilerin üzerine kremanın yarısını dökün üzerine meyveleri serpin yine bisküvileri dizin... kalan kremayı döküp meyveleri serpin meyveleri kremanın içine bastırın kremayı spatula ile düzleştirin..
Pastayı dolaba kaldırıp 4-5 saat dolapta bırakın..

Üzeri için meyveli sosu önerildiği gibi pişirin..

jelatini vişne suyu ile ıslatın ve pişen meyve sosuna ilave edin kaynayınca ocaktan alın..

pastanın üzerine kalan meyveleri dizin..

sos soğuyup hafif koyulaşmaya başlayınca sosu pastanın üzerine dökün ve sos donana kadar dolapta bekletin ..

artık çemberi pastadan çıkartıp pastayı kurdela ile bağlayın..
afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...